Profesyonel Hızlı Ve Güvenilir...
Profesyonel Hızlı Ve Güvenilir...
BLOG
11.05.2023 09:53 | Genel Bilgiler

Lastik alırken dikkat edilmesi gereken en önemli kriter AB etiket değerleri olmalıdır. 2012 Kasım ayında başlayan bir uygulamayla artık satışı yapılan tüm lastiklerin üstünde bulundurulması zorunlu olan bu değerler, Islak fren performansı, Yakıt tasarrufu ve Gürültü seviyesi hakkında oldukça önemli bilgiler içermektedir. Ülkemizde ve tüm Avrupa’da aynı anda başlayan bu uygulama ile artık araç sahipleri alacakları lastiklerin kıyaslamasını çok daha rahat yapabilecekler. Lastik etiketleri şimdilik 3 sınıflandırma ile sınırlı olması sizleri tatmin etmiyorsa bağımsız kuruluşlarca yapılan lastik testlerini de inceleyebilirsiniz.

11.05.2023 09:52 | Genel Bilgiler

Lastiğin üretim tarihi lastiğin yanağında DOT ile başlayan kodun son 4 hanesinden anlaşılabilir. 4 rakamdan oluşan üretim tarihinin, son iki rakamı üretim yılını ve ilk iki rakamı üretim haftasını göstermektedir.

11.05.2023 09:50 | Genel Bilgiler

Binek ve hafif ticari araç lastiklerinizin raf ve bekleme ömrü hakkında farklı kaynaklardan farklı bilgilendirmeler yapılmaktadır. Siz değerli müşterilerimizin bu konuda en doğru ve güncel bilgiye sahip olması adına lastiklerinizin raf ve bekleme ömrü konusunda bilgilendirmede bulunmak istiyoruz.

11.05.2023 09:49 | Genel Bilgiler

A – Aracın yükünü taşımak:
Lastik, üzerindeki belirli bir yükü, gerekli yüksek basınçlı havayı muhafaza ederek taşır. Lastiğin tasarlandığı geometride bu görevini yapabilmesi için, uygun basınçta hava ile şişirilmesi çok önemlidir.

11.05.2023 09:40 | Genel Bilgiler

Bir lastiğin hizmet ömrünün önceden tam olarak tahmin edilmesi mümkün değildir. Çünkü bir lastik performansını etkileyen birçok malzeme türünden ve kauçuk bileşenlerden meydana gelmektedir ve gelişimi lastiğin ömrü boyunca maruz kaldığı diğer birçok etkenin yanı sıra iklim koşulları, depolama koşulları ve kullanım koşulları dâhil olmak üzere birçok unsura bağlıdır. Bu nedenle, sürücüleri lastikleri değiştirmelerini işaret edecek olan herhangi bir lastik hava basınç kaybı, herhangi bir anormal olay (titreşim, gürültü, çekme) ve lastiğin görsel durumunun farkında olmaya fazlasıyla cesaretlendirmekteyiz.

11.05.2023 09:25 | Kampanyalarımız

Herhangi bir durumda araç tekerleklerinin değiştirilmesi gerekebilmektedir. Bu yazımızda tekerleklerini değiştirmek isteye araç sahiplerinin dikkat etmeleri gerekenleri yazacağız.

11.05.2023 09:22 | Kampanyalarımız

Rot-balans ayarının bozuk olduğu; aracın yolda giderken fazla titremesinden veya aracın sağa sola çekmesinden anlaşılabilir. Araç sürücüsü kendisini güvende hissetmez. Uzmanlar her 5 bin ila 10000 km’de bir rot-balans ayarının kontrol edilmesi gerektiğini söylemektedirler. Eğer bir araç özellikle de çukurlu yollardan geçmişse rot-balans ayarının kontrol edilmesinde fayda vardır.

Şimdi de sırasıyla rot ve balans nasıl ayarlanır buna bakalım.

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et